U kunt contact met mij opnemen over alle onderstaande fiscale zaken. Voor alle onderwerpen gelden scherpe tarieven. Ook is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken, dit voorkomt verrassingen achteraf.

 

Inkomstenbelasting

Wilt u uw Aangifte Inkomstenbelasting door mij laten indienen? Neemt u dan contact op.

Ook advies is mogelijk over bijvoorbeeld de eigen woning, terbeschikkingstellingregeling of box 3.

Heeft u vragen over uw Eigen woning? De terbeschikkingstellingregeling? Hoe verwerkt u een scheiding in de aangifte? Heeft u kleine verdiensten naast de werkzaamheden in loondienst? Heeft u een eenmanszaak en wilt u uw aangifte zo optimaal indienen? Met al deze zaken op het gebied van inkomstenbelasting kan ik u helpen.

 

Vennootschapsbelasting/aangifte

Het is mogelijk uw aangifte vennootschapsbelasting te laten verzorgen door mij. Ook advies met betrekking tot mogelijke aftrekbare kosten (en beperkingen), deelnemingsvrijstelling of inbreng eenmanszaak in de BV. Neem vrijblijvend contact op en wellicht kan ik wat voor u betekenen.

 

Omzet belasting/BTW

Wilt u uw Aangifte Omzetbelasting (BTW) door mij laten indienen? Neemt u dan contact op.

Het is mogelijk uw aangifte omzetbelasting door mij te laten verzorgen. Ook voor vragen met betrekking tot de omzetbelasting kun u contact opnemen.

Vaste prijsafspraak dus geen verrassingen achteraf.

 

Expat tax advice Netherlands

Would you like assistance with your income tax return in the Netherlands? If you have general questions regarding the tax return or specific ones concerning the 30% ruling or social security, feel free to contact me at info@mensink-belastingadvies.nl.

 

Bezwaar en Beroep tegen vaststelling WOZ waarde eigen woning

De gemeente bepaalt elk jaar de waarde van uw eigen woning. Deze waardering (WOZ) heeft invloed op vele zaken. Zo bepaalt deze waarde, toegekend door de gemeente, de onroerende zaakbelasting (OZB). Ook bij schenk- en erfbelasting wordt er gekeken naar de WOZ van de woning.

Verder bepaalt de WOZ-waarde het Eigenwoningforfait. Dit is fictief inkomen wat een bezitter van een Eigen woning moet optellen bij zijn inkomen. Hier wordt de hypotheekrente dan weer van afgetrokken. Hoe hoger het Eigenwoningforfait, hoe minder rente er kan worden afgetrokken. Op deze manier wordt de hypotheekrente van binnenuit uitgehold. In 2015 is dit forfait voor een normale woning gestegen naar 0,75% van de WOZ-waarde! Voor duurdere woningen kan dit zelfs oplopen tot boven de 2%. Alle reden dus om in bezwaar (en zo nodig in beroep) te gaan tegen te hoge waardering van de eigen woning.

Wij maken kosteloos bezwaar voor u. Als het bezwaarschrift gegrond wordt verklaard, dan betaalt de gemeente een kostenvergoeding aan ons uit op basis van het wettelijk stelsel. Wordt het bezwaar afgewezen dragen wij de kosten. (No cure no pay)

 

Schenken en Erven

Hoe draagt u uw vermogen over aan uw kinderen? Op welke manier blijft uw partner goed verzorgd achter? Hoe zorgt u ervoor dat uw erfgenamen niet onnodig te veel belasting betalen?

Met al deze vragen kan ik u helpen. Ook voor inrichting van uw samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden, testament of andere zaken bent u aan het juiste adres. Er wordt nauw samengewerkt met een notariskantoor en een vermogensbeheerder zodat er zorgvuldig advies gegeven kan worden, terwijl de kosten laag gehouden kunnen worden.

 

 

18503094_s